Gyakorlati mentorkurzus

A kurzus a mentori szerepet és annak legjobb gyakorlatait mutatja be élő példákon keresztül. A gyakorlás során beazonositjuk a jó gyakorlatokat, a gyakran elkövetett ‘hibákat’, feltérképezzük a mentor gondolkodását egy egy adott csapat megismerésén keresztül.

A program menete:

1. rész – A videok szerkezete:

A csapatok mentorálási eseményeit videora rögzitjük. Ezek a video jelentik annak az alapját hogy a mentor a video visszanézésekor kommentálja hogy az adott mentorálásban éppen miről miért esik szó, önreflexió formájában hozzáfűz illetve kiegészíti a hallottakat. A videók és a narráció célja, hogy rámutassunk a gyakorlatban az elméleti anyag alkalmazására ezzel elősegítsük a mentorálás ismeretek készséggé válását és annak hatékony használatát.

 

2. rész – A mentort találkozó események szerkezete:

A fent részletezett formában elkészitett videókat hybrid eseményen megtekintjük, megvitatjuk, elemezzük a szereplő mentor aktív bevonásával.

 

3. rész – Kreativ gyakorlás:

A gyakorlati szakasz lezárásaként egy előre felvett mentorálást tekintenek meg a résztvevők majd elemzik a hallottakat, ezuttal már irányitás és a mentorálást végző mentor nélkül.

 

4 rész – A mentor találkozó események lezárása:

Irányított mentor / startup matchmaking-en kereszül létrehozott párokban a mentorok élesben kipróbálják magukat egy számukra ismeretlen startuppal. A mentort értékeli a kurzusvezető illetve visszajelzést ad a mentorált startup.

Jelentkezés:

Vásárold meg jegyed még ma!